Hitta en ridskola i Stockholm

17 september 2020
william eriksson

Hästar är fascinerande och vackra djur och det är många som drömmer om att börja rida på ridskola.  

Både barn och vuxna kan rida på ridskola och man kan vara nybörjare eller ovan ryttare men givetvis också en erfaren sådan. Många av de vuxna som väljer att rida på ridskola har tidigare ridit som barn medan andra är nybörjare. 

De flesta ridskolor har kurser för både barn och vuxna och självfallet även ridkurser för ryttare på olika nivåer. Som nybörjare är det inte ovanligt att man de första lektionerna tycker att det är lite läskigt och att det pirrar i magen. Därför kan det vara bra att åka till ridskolan i god tid innan lektionen och gå runt i stallet för att hälsa på hästarna och vänja sig vid miljön. Att också prata med sin ridlärare och berätta hur man känner kan vara bra och man brukar då få lite extra hjälp. 

Det finns flera fördelar med att rida

I kommunikationen med hästen som ju inte kan tala måste man vara lyhörd och se och lyssna till olika signaler. Detta gör att allt runt omkring försvinner och man blir ett med nuet. Hjärnan får helt enkelt vila från allt annat och man tvingas släppa stress och alla måsten. Ridning är både mindfulness och motion, och mycket mer fysiskt krävande än man kan tro. Vid ridning är det främst underkroppen och bålens muskler som man tränar.  

Vill man börja rida kan det vara bra att välja en ridskola i närheten av där man bor och som kan erbjuda ridning på olika nivåer. Det finns exempelvis en ridskola i Stockholm som dels erbjuder vanliga ridlektioner i grupp men också ridläger och enskilda lektioner för både nybörjare och erfarna ryttare. Innan man väljer ridskola bör man åka och besöka den, prata med ridläraren och se så att hästarna har det bra.

Fler nyheter