Med hästen i centrum – ryttaren i fokus

13 november 2019
admin

Det är många som bär på en barndomsdröm om att få samspela, umgås med och rida på hästar. Kanske fanns inte möjligheten i barndomen, sedan kom vuxenlivet och allt vad det innebär emellan. Men det kan komma en period där det finns mer tid eller bara mer behov av att få uppfylla sina drömmar. Det är aldrig försent! Man kan absolut gå på ridskola även när man är vuxen! Ålder är bara en siffra och ingen är för gammal för att försöka nå sina drömmar. 

 

Hästar får människor att må bra

Vad är finare än ett barn som har fått upp ett starkt intresse för något? Ett barn som längtar efter att få rida ska givetvis få göra det! Kanske den vuxna som också har en dröm om att vara nära hästar kan göra det tillsammans med sitt barn? Det är en fantastisk gemenskap som väntar i föreningsliv och idrottsorganisationer. Det finns forskning som visar att människor mår bra och påverkar vår psykiska, fysiska och sociala hälsa. Ridsporten är dessutom en betydelsefull handikappsport. Ridsporten är faktiskt  idag en av landets största sporter för personer med funktionsnedsättning. Välj en fin ridskola där alla är välkomna!

Ridläger

Den fantastiska gemenskapen blir givetvis påtaglig om man bestämmer sig för att delta i ett ridläger. Tillsammans kan man öva vidare på ponnyryttarmärken, leka och umgås med varandra och med ponnysarna. Sköta om stallet, utrustning, fodra och städa boxarna. Förgyll livet genom att börja med ridning i stockholm. Hästen har alltid varit ett beundransvärt och vackert djur. Förr använde vi dem mycket som arbetskraft inom jordbruket. Nu handlar det mer om ridsport, avel och nöje. Hästen har varit och är fortfarande väldigt närvarande i många människors liv. Välj ett liv tillsammans med hästar och bli en del av den härliga gemenskapen. Låt hela familjen följa sina drömmar!

Fler nyheter