När skogens tystnad råder

20 april 2020
lily_hansen

Att njuta av skogens tystnad och bara få vara är underbart. Det finns många sätt att njuta och nyttja skogen och dess härlighet. Det är vetenskapligt bevisat att människor mår bra när de befinner sig i skogsrummet och tar in allt från fågelkvitter till doften av skogens träd. Att sitta stilla på ett älgpass i gryningen och invänta drevhundens skall är både avslappnande och lite adrenalinhöjande på en gång. Kanske ser man en hare som skuttar förbi, eller hör ljudet av en gren som knäcks nästan ljudlöst.

 

Maskerad men synlig

Är man ute på Jakt är det viktigt att kamouflera sig med skogen så inte djuren ser människan. Använder man jaktkläder i kamouflage smälter man lättare in i skogens färger. Det är däremot viktigt att man syns genom grönskan för andra jägare genom att ha en lysande orange signalfärg någonstans på kläderna som säkerhetsaspekt. Just säkerheten är viktig för alla jägare, att hantera sitt vapen rätt är a och o. Det gäller både i skötsel mellan jakterna och under jakten. Varje gång man ställer ifrån sig bössan gör man automatiskt patron ur så man vet att det är oladdat.  

 

 

Jägarexamen – men sedan då?

Grunden för att bli jägare är att ta jägarexamen som innehåller både teoretiska och praktiska prov. När man sedan skall ut i skogen och jaga behöver man, förutom kamouflagekläderna även ett jaktvapen. Hos https://www.osthammarsjaktoskytte.se/ kan man få hjälp med allt inom jakt, från kläder, vapen och ammunition till övriga saker inom jaktgebitet. När det inte är jaktsäsong är det bra att underhålla skjutbanan genom att exempelvis kontakta en skytteklubb och träna på deras anläggning. Många förknippar jakt med älg och rådjur, men det är bra att komma ihåg att det förekommer skyddsjakt på exempelvis kanadagås och andra fågelarter för att förhindra skador på bland annat åkermark. 

Fler nyheter