Ridskolan för hästvänner i Stockholm

21 juni 2021
lily_hansen

Hästar är ett djur som många blir mycket förtjusta i. Yngre barn kan lägga all sin fritid på att hänga i stallet för att mocka, borsta hästarna och bara vara i den miljön. De flesta har också en speciell älskling som de vill umgås extra mycket med. Barnen gör ritningar, låtsasrider och är gärna med om att dekorera fint i stallet. Säkert hänger en och annan morot eller äpple med på besöken, för att skämma bort hästarna lite extra.

Men ridning är en sport som inte bara utförs av barn, utan det finns ryttare i alla åldrar. På en ridskola i Stockholm kan man hitta ryttare som är mindre barn och ända upp till vuxna i mycket mogen ålder. Där finns även allt ifrån nybörjare till de som tävlar inom någon ridsport som hoppning, dressyr eller fälttävlan. Alla får vara med och alla har sin plats på en ridskola. Det kan även vara så att man byter ridlektioner under sin ryttarbana, av olika anledningar.  

 

 

Ridlektioner som passar för alla

För att det ska vara roligt och givande att vara med på en ridlektion så är det viktigt att alla ryttare är på ungefär samma nivå. Det innebär att det i många klasser kan finnas vuxna såväl som barn, blandat. Man delar även in klasserna i storlek på hästar, för att det ska bli ett jämnt flöde under ridningen. Där kan det vara klasser som endast har små ponnyer och ända upp till klasser med stora hästar.

Vid en viss punkt i en ryttares utbildning kan det även vara dags att börja specialisera sina ridlektioner. Kanske vill du satsa på att bli mycket duktig inom hästhoppning? Eller är det området dressyr som du brinner speciellt mycket för? Med ökad specialiserad kunskap kan det även arrangeras ridlektioner med färre, eller ibland endast en, ryttare i taget. 

Fler nyheter