Spela golf i en unik gårdsmiljö

31 oktober 2019
admin

Golf är avkoppling från den stressiga storstadsmiljön. När man spelar golf går man på stora gräsytor och njuter av en naturupplevelse samtidigt som det finns ett tävlingsmoment. Tänk dig en ännu mer lantlig golfbana, där du får en gårdsmiljö på köpet. Exempelvis finns det en 18 hålsbana i Jönköping som kan bli den där extra upplevelsen när du vill spela golf. Nu när golf har blivit godkänt som friskvård finns det all anledning att satsa på ett medlemskap i en mysig golfklubb

Ta lektioner och förbättra spelet

Du kan boka lektionspaket hos ett golfproffs och vässa dina färdigheter. De flesta golfbanor har en pro som är ansvarig för utbildningen och golfshopen. Satsa på att förbättra ditt spel med lektioner hos en som verkligen kan hjälpa dig och se vad du behöver träna på. De är vana vid nybörjarens alla fel, så du ska inte alls känna dig generad för att du behöver ta lektioner. Ibland kör man fast, och det kan vara en utmaning att höja sin spelnivå. Det finns utbildningsgrupper både för barn och vuxna nybörjare där man kan få många sociala kontakter och nya kompisar att spela med. Hela familjen kan ha golf som fritidsnöje.

Bo på golfbanan

Många golfklubbar har stugor som man kan hyra in sig i, alldeles intill golfbanan. Man kan också bo på husbilsparkeringen. De allra flesta klubbar har mysiga kringaktiviteter, kiosk och servering, och som sagt en golfshop. Där kan man få tips om utrustning, handla golfkläder och klubbor och boka lektionspass. Blir du medlem deltar du i gemenskapen. Det finns också övningsområden att träna golfspel på, och dessutom en 9-håls pay-and-play-bana, där du kan spela även om du inte är medlem i någon klubb och då betalar du per gång. Du har alla chanser att prova på och njuta av atmosfären nära naturen.

Fler nyheter